15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια και δυόσμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι με τη μουστάρδα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον κουρκουμά και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα παϊδάκια με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με το μείγμα του λαδιού και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε τα χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια και δυόσμο.
Στο ποτήρι μας ένα βαρελάτο Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.