Όπως και το κοτόπουλο σατάι, τα χοιρινά σουβλάκια είναι δημοφιλές σνακ, αποτελούν εξαιρετικό φαγητό για πάρτι και είναι ιδανικά για ανεπίσημες εκδηλώσεις, όπως ένα μπάρμπεκιου. Σερβίρονται με ρύζι.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 25 μικρά σουβλάκια

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού, το κρεµµύδι, το σκόρδο, το κοτσάνι κόλιανδρου, το τζίντζερ, τον κουρκουµά και το πιπέρι σε ένα µπολ µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουµε το κρέας και ανακατεύουµε, χρησιµοποιώντας τα δάχτυλά µας ή ένα κουτάλι. Σκεπάζουµε το µπολ µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλο το βράδυ, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα.
  2. Περνάµε ένα κοµµάτι από το µαριναρισµένο χοιρινό σε κάθε καλαµάκι. Αν κάποια κοµµάτια είναι µικρά, περνάµε δύο κοµµάτια σε κάθε καλαµάκι. Ανάβουµε την ψησταριά ή την γκριλιέρα ή προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ σε υψηλή θερµοκρασία. Αν χρησιµοποιήσουµε τον φούρνο, καλύπτουµε τη λαµαρίνα του φούρνου µε αλουµινόχαρτο και αραδιάζουµε τα σουβλάκια.
  3. Ψήνουµε τα σουβλάκια στην ψησταριά για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά και να καψαλιστεί ελαφρά. Γυρνάµε συχνά τα σουβλάκια και αλείφουµε το κρέας µε τη µαρινάδα καθώς ψήνονται. Αν χρησιµοποιήσουµε το γκριλ, τα ψήνουµε σε απόσταση από την αντίσταση. Τα σερβίρουµε ζεστά ή χλιαρά.
  4. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών