ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες με πιπεριές ΦλωρίνηςΧοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης Οι Κορεάτες έχουν μεγάλη παράδοση στο μπάρμπεκιου και αυτές οι χοιρινές μπριζόλες με την πικάντικη μαρινάδα την εκπροσωπούν επάξια. Με λίγο κίμτσι –το κορεάτικο λάχανο τουρσί− στο πλάι τους είναι ακόμη καλύτερες.

(Σκεύη από τα Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

20' προετοιμασία
8' ψήσιμο
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 28'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να ετοιμάσουμε τις κορεάτικες χοιρινές μπριζόλες με πικάντικα μπαχαρικά ξεκινάμε και σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Βάζουμε εκεί τις μπριζόλες και τις γυρνάμε 2-3 φορές, μέχρι να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες.
  4. Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και πετάμε τη μαρινάδα.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε τις μπριζόλες σε λαδωμένη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό, αλλά να παραμείνουν ζουμερές.
  3. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες κόβοντας μια μπριζόλα σε χοντρό σημείο: η σάρκα πρέπει να είναι λευκή και, αν την πιέσουμε, το υγρό να είναι διάφανο και όχι ροζέ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Τις σερβίρουμε ζεστές, ιδανικά με ρύζι στον ατμό, φύλλα μαρουλιού, καυτερές πιπερίτσες και kimchi.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών