ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιέςΧοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σπόρους μουστάρδας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200° C.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζολες και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου.
  4. Μετά από 1 λεπτό βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε για 2-3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν από το σκόρδο.
  5. Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και τις αραδιάζουμε ομοιόμορφα στο ταψί, μαζί με τα κλαράκια του δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο).
  6. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες με τα σκόρδα και το λάδι τους από το τηγάνι.
  7. Πασπαλίζουμε με τους σιναπόσπορους (και το ξερό δεντρολίβανο, αν χρησιμοποιήσουμε αυτό) και περιχύνουμε με το μέλι.
  8. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες.
  9. Ελέγχουμε κόβοντας μία: πρέπει στο εσωτερικό της να μην υπάρχει ίχνος αίματος, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο. Αν χρειαστεί, λοιπόν, ψήνουμε για λίγα λεπτά επιπλέον.
  10. Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τα φετάκια του πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με τα υγρά από το ταψί σαν σάλτσα.
  11. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και μια τηγανιά πατάτες.

Μυστικά

Ο σεφ προτείνει να σερβίρουμε τις μπριζόλες με μια σαλάτα με κεράσια και ξύγαλο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών