2 ώρες και 15' προετοιμασία
16' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 31 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθούν καλά, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστούν.

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και, χωρίς να τις στεγνώσουμε, τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τις μπριζόλες σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε. Μετριάσαμε τη φωτιά και ψήσαμε για άλλα 8-10 λεπτά, για να είναι καλοψημένες αλλά ζουμερές.
  2. Σερβίρουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με σάλτσα ανανά: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 200 ml χυμό ανανά, 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, χυμό από 1/2 λάιμ και 4-5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα.
  3. Δοκιμάζοντας τις μπριζόλες, παρατηρήσαμε ότι χωρίς σάλτσα ήταν θεσπέσιες στη γεύση αλλά αρκετά καυτερές. Με τη σάλτσα ανανά όμως, που γλυκίζει αρκετά, πέφτουν οι καυτεροί τόνοι και ισορροπεί ιδανικά η γεύση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών