2 ώρες και 15'
προετοιμασία
16' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 31'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθούν καλά, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστούν.
Ψήσιμο
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και, χωρίς να τις στεγνώσουμε, τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με σάλτσα ανανά.
Σάλτσα ανανά
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 200 ml χυμό ανανά, 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, χυμό από 1/2 λάιμ και 4-5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τις μπριζόλες σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
- Χρειάστηκαν 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε.
- Μετριάσαμε τη φωτιά και ψήσαμε για άλλα 8-10 λεπτά, για να είναι καλοψημένες αλλά ζουμερές.
- Δοκιμάζοντας τις μπριζόλες, παρατηρήσαμε ότι χωρίς σάλτσα ήταν θεσπέσιες στη γεύση αλλά αρκετά καυτερές. Με τη σάλτσα ανανά όμως, που γλυκίζει αρκετά, πέφτουν οι καυτεροί τόνοι και ισορροπεί ιδανικά η γεύση.