![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
10'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις μπριζόλες
Για τα σικορέ
Για την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ
Διαδικασία
Σάλτσα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Μπριζόλες
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις μπριζόλες, εκτός από το κρέας, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Για να ψήσουμε τις μπριζόλες, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180°C.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες.
- Τις γυρίζουμε φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Τις βάζουμε σε σχάρα, με ταψάκι με νερό από κάτω, και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σικορέ στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα σικορέ και την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.