10' προετοιμασία
35' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες

Για τα σικορέ

Για την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Μπριζόλες

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις μπριζόλες, εκτός από το κρέας, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
  2. Για να ψήσουμε τις μπριζόλες, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180°C.
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες.
  4. Τις γυρίζουμε φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  5. Τις βάζουμε σε σχάρα, με ταψάκι με νερό από κάτω, και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σικορέ στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα σικορέ και την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών