Με ένα ελαφρύ μαρινάρισμα, μια χούφτα υλικά και λίγη προσοχή στο ψήσιμο φτιάχνουμε στο τηγάνι τις τέλειες μπριζόλες.
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, τα μισά μυρωδικά, τις 2 κουταλιές λάδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα λιγοστά υγρά να «βρέξουν» τις μπριζόλες. Τις καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να νοστιμίσουν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε ένα ταψάκι. Τραβάμε μία-μία τις μπριζόλες από τη λιγοστή μαρινάδα τους και τις «πανάρουμε» στον κόλιανδρο, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα γίνεται και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις δύο μπριζόλες για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν χρειαστεί, για να μην αρπάξουν, μετριάζουμε λίγο τη φωτιά.
- Αφού ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, γυρίζοντας 1-2 φορές τις μπριζόλες. Προσοχή μην καούν και πικρίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μυρωδικά και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες δύο μπριζόλες. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές.
- Συνοδεύουμε με: Ντοματοσαλάτα με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη