10'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο, αρχικά βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, τα μισά μυρωδικά, τις 2 κουταλιές λάδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα λιγοστά υγρά να «βρέξουν» τις μπριζόλες.
- Τις καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να νοστιμίσουν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε ένα ταψάκι.
- Τραβάμε μία-μία τις μπριζόλες από τη λιγοστή μαρινάδα τους και τις «πανάρουμε» στον κόλιανδρο, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις δύο μπριζόλες για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν χρειαστεί, για να μην αρπάξουν, μετριάζουμε λίγο τη φωτιά.
- Αφού ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, γυρίζοντας 1-2 φορές τις μπριζόλες. Προσοχή μην καούν και πικρίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μυρωδικά και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες δύο μπριζόλες.
- Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες ζεστές και τις συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη.