ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές από κόντρα με σκόρδο και πάπρικεςΧοιρινές μπριζόλες από κόντρα με σκόρδο και πάπρικες
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
1 ημέρα και 1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές)

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις χοιρινές πανσέτες σε μεσογειακή μαρινάδα ξεκινάμε και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το περισσότερο από το ορατό λίπος της πανσέτας και την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Αφαιρούμε τυχόν χόνδρους.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε τις λωρίδες πανσέτας και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με το μείγμα.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
  7. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τις λωρίδες πανσέτας από το ψυγείο και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  8. Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  10. Ψήνουμε τις λωρίδες για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών