ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτωνΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτων
5' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις χοιρινές μπριζόλες από κόντρα με σκόρδο και πάπρικες, ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε (σε δόσεις), για περίπου 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  4. Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε φετάκια, με πατατοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και πορτοκάλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών