5'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 17'
Υλικά
Μερίδες: 4 μερίδες ως μεζές
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά, ξεκινάμε περιχύνοντας το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλατοπίπερο, το 1 κουτ. γλυκού ρίγανη και το θυμάρι και κάνουμε για λίγο μασάζ με τα χέρια μας. Καλύπτουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 6 - 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.