Στον «Σκυλοδήμο» έχουν τα κόλπα τους: μαρινάρουν το κρέας για 24 ώρες σε ελαιόλαδο, πιπεριές και ξερά μυρωδικά κι έτσι αποκτά μια ωραία ελαφροπικάντικη νοστιμιά. Προσοχή μόνο στο αλάτι, μην παραπέσει όπως στους παλιούς ταβερνιάρηδες, που το τσιμπάνε παραπάνω για να τραβιέται και το κρασί.
5'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 17'
Υλικά
Μερίδες: 4 μερίδες ως μεζέςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά, ξεκινάμε περιχύνοντας το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλατοπίπερο, το 1 κουτ. γλυκού ρίγανη και το θυμάρι και κάνουμε για λίγο μασάζ με τα χέρια μας. Καλύπτουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 6 - 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.