Οι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλιΧοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

 

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Για το χοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια, αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε.
  4. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι.
  5. Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  6. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε.
  7. Σερβίρουμε, το χοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού, κομμένο σε φέτες.

Ένα φρέσκο Pinot Noir.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών