Οι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
  3. Αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε.
  4. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι.
  5. Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  6. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε.
  7. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών