Οι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Για το χοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε.
- Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι.
- Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε.
- Σερβίρουμε, το χοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού, κομμένο σε φέτες.
Ένα φρέσκο Pinot Noir.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.