ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιούΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού
10' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Για το χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό.
  3. Στη συνέχεια, αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος.
  4. Βάζουμε, το χοιρομέρι, σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.

Riesling ή κρητικό Βιδιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών