20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το βασιλικό (αν βάλουμε), ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.
  2. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα λαχανικών και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά, αλλά χωρίς να λιώσουμε τη φέτα.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο ταψί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
  6. Τη σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές.

Στο ποτήρι μας: η αγαπημένη μας καλοκαιρινή παγωμένη ρετσίνα.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών