Σάλτσα ταραμά στα χόρτα; Και όμως

40' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 44 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό ελαφρώς αλατισμένο (γιατί θα προστεθεί και ο ταραμάς που είναι αρκετά αλμυρός) ζεματίζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά, να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με τα σκόρδα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε και τα χόρτα, τα ανακατεύουμε με πιρούνα να λαδωθούν καλά για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Χτυπάμε στο μούλτι τον ταραμά με το μισό νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το κρασί. Στο τέλος ρίχνουμε το ψωμί. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο αραιή, προσθέτουμε επιπλέον νερό (από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμο). Περιχύνουμε τα χόρτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σουπιές τηγανητές ή στη σχάρα, με λαδολέμονο από το μελάνι τους και ζεστό χωριάτικο ψωμί με σκόρδο και ελαιόλαδο.
  2. Μυστικο: Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει υπέροχα σε φρέσκες πράσινες σαλάτες ή πατατοσαλάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών