ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακοπιτάρι από την ΕύβοιαΣπανακοπιτάρι από την Εύβοια
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για την γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε την χορτόπιτα χτιστή και με τον ζωμό της, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα, το κρεμμύδι και τον άνηθο, κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Εφαρμόζουμε ένα σουρωτήρι σε βαθύ μπολ.
  3. Αφήνουμε τη γέμιση να μαραθεί στο σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα. Την στραγγίζουμε πολύ καλά κρατώντας τον ζωμό που θα έχει πέσει στο μπολ.

Για την πίτα

  1. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο διαστάσεων περίπου 40 x 90 εκ. και το κόβουμε σε 24 όμοια παραλληλόγραμμα κομμάτια. (Κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά κόβουμε σε 6 ίσες λωρίδες και κάθετα προς την μικρότερη πλευρά κόβουμε 4 λωρίδες).
  2. Απλώνουμε από ένα κομμάτι φύλλου σε επιφάνεια εργασίας, βάζουμε επάνω μια κουταλιά από τη γέμιση και καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο. Πατάμε καλά τα δύο φύλλα με έναν πλάστη για να λεπτύνουν κάπως, χωρίς να επιμείνουμε πολύ. Αυτά κλείνουν, εγκλωβίζουν τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα πακετάκι.
  3. Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  4. Σε ένα άλλο άψητο φύλλο βάζουμε γέμιση και τοποθετούμε από πάνω το ψημένο πακετάκι.
  5. Καλύπτουμε με γέμιση και με ακόμα ένα άψητο φύλλο. Ψήνουμε πάλι στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία – υπολογίζουμε ότι για κάθε ατομική πίτα θα χρειαστούμε 6 κομμάτια φύλλου.
  7. Σερβίρουμε αμέσως την πίτα ζεστή και ρίχνουμε επάνω από την πίτα τον ζωμό που κρατήσαμε από την γέμιση.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών