ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακοπιτάρι από την ΕύβοιαΣπανακοπιτάρι από την Εύβοια
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για την γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε την χορτόπιτα χτιστή και με τον ζωμό της, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα, το κρεμμύδι και τον άνηθο, κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήνουμε τη γέμιση να μαραθεί για περίπου μισή ώρα. Την στραγγίζουμε πολύ καλά κρατώντας τον ζωμό.

Για την πίτα

  1. Πατάμε καλά τα δύο φύλλα με έναν πλάστη για να λεπτύνουν κάπως, χωρίς να επιμείνουμε πολύ.
  2. Ψήνουμε ένα πουγκί στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε ένα άψητο φύλλο βάζουμε γέμιση και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα φύλλα με τη γέμιση.
  4. Καλύπτουμε με γέμιση και με ακόμα ένα άψητο φύλλο. Ψήνουμε πάλι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία – υπολογίζουμε ότι για κάθε πουγκί θα χρειαστούμε 6 κομμάτια φύλλου.
  6. Σερβίρουμε αμέσως την πίτα ζεστή και ρίχνουμε επάνω από την πίτα τον ζωμό που κρατήσαμε από την γέμιση.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών