30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα φέτας

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και τα χορταρικά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αποσύρουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μεταφέρουμε τη σούπα σε δόσεις, στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Την πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει λεία. Για πιο φίνο αποτέλεσμα, την περνάμε από σήτα, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη διατηρούμε ζεστή.
  2. Κρέμα φέτας: Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τη φέτα, το δυόσμο (κρατάμε μερικά φυλλαράκια για διακόσμηση) και το τριμμένο φουντούκι (αν βάλουμε) και τα χτυπάμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το λεμόνι και το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.Βάζουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας σε κάθε μερίδα, διακοσμούμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια δυόσμου και ολόκληρα φουντούκια (αν μας αρέσουν) και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών