25'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 1.100 γρ.Διαδικασία
- Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά, αρχικά πρέπει να προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα σε χαμηλότερη ταχύτητα εναλλάξ με το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το τριμμένο αμύγδαλο.
- Τέλος, βάζουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Δεν χτυπάμε το μείγμα πολλή ώρα, αλλά ίσα να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα που βρίσκεται από πάνω και κόβουμε το φύλλο σε μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ. Αφαιρούμε τη ζύμη που βρίσκεται ανάμεσα στα μπισκότα.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα μαζί με την κάτω λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.