25' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1.100 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά, αρχικά πρέπει να προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι σε ένα μπολ.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το γάλα σε χαμηλότερη ταχύτητα εναλλάξ με το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το τριμμένο αμύγδαλο.
  5. Τέλος, βάζουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Δεν χτυπάμε το μείγμα πολλή ώρα, αλλά ίσα να ομογενοποιηθεί.
  6. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1-1,5 εκ. 
  7. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα που βρίσκεται από πάνω και κόβουμε το φύλλο σε μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ. Αφαιρούμε τη ζύμη που βρίσκεται ανάμεσα στα μπισκότα.
  8. Μεταφέρουμε τα μπισκότα μαζί με την κάτω λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών