30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, με αέρα. Βουτυρώνoυμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Βάζουμε τη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ μαζί με την κανέλα σε μπολ και στο κέντρο ρίχνουμε το μείγμα με την ζάχαρη. Με μια μαρίζ σιγά σιγά ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα δύο μείγματα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, τα χοντροσπασμένα πεκάν και τα μήλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών