ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπίρα (με σόδα)Κουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπίρα (με σόδα)
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Υλικά (για 1 κιλό ψάρι ή λαχανικά)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον χυλό τεμπούρα: παίρνουμε ένα βαθύ μπολ (ιδανικά μεταλλικό ή γυάλινο) και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Πρέπει να είναι καλά παγωμένο γιατί θα βοηθήσει το ιαπωνικό κουρκούτι να μείνει κρύο και να σταθεί καλύτερα πάνω στα υλικά που θα τηγανίσουμε.
  2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Βάζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το καγιέν, την πάπρικα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με τα δάχτυλα, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό κουρκούτι. Δεν μας νοιάζει αν μείνουν σβώλοι, αντιθέτως η ιδανική τεμπούρα έχει σβώλους.
  4. Χρησιμοποιούμε την τεμπούρα αμέσως.
  5. Για να τηγανίσουμε σωστά τα λεπτοκομμένα λαχανικά ή το φρέσκο ψάρι που θέλουμε ή τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο πρέπει να βάλουμε περίπου 1½-2 λίτρα λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Δεν τηγανίζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το ψάρι θα ρουφήξει λάδι.
  6. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ωραία τα υλικά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών