25'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα πιτάκια με φύλλο κρούστας και θαλασσινά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τα θαλασσινά, το ψάρι, το κρασί, το νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ξεφουρνίζουμε και στραγγίζουμε τη γέμιση από τα υγρά του ταψιού σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υγρά του ταψιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 7 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τη γέμιση με τα θαλασσινά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα, να κρυώσει.
- Ψεκάζουμε ένα φύλλο κρούστας με λίγο λάδι (ή το λαδώνουμε με ένα πινέλο). Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και διπλώνουμε στη μέση (σαν βιβλίο).
- Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης στο 1/3 της επιφάνειας του φύλλου (όχι μέχρι τις άκρες).
- Διπλώνουμε το κάτω μέρος του φύλλου και τις άκρες προς το κέντρο και ρολάρουμε για να φτιάξουμε ένα δεματάκι. Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε άλλα 3 δεματάκια.
- Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό ταψί (ή το αλείφουμε με πινέλο), βάζουμε τα ρολά, τα ψεκάζουμε ελαφρώς με λάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε τα δεματάκια με φύλλο κρούστας και θαλασσινά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 2.