Νόστιμα, εύκολα και ελαφριά πιτάκια με θαλασσινά, τυλιγμένα σε τραγανό φύλλο κρούστας. Ιδανικά τόσο για μεζές και πρώτο πιάτο όσο και για κύριο με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Για να φτιάξουμε τα πιτάκια με φύλλο κρούστας και θαλασσινά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τα θαλασσινά, το ψάρι, το κρασί, το νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ξεφουρνίζουμε και στραγγίζουμε τη γέμιση από τα υγρά του ταψιού σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υγρά του ταψιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 7 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε τη γέμιση με τα θαλασσινά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα, να κρυώσει.
Ψεκάζουμε ένα φύλλο κρούστας με λίγο λάδι (ή το λαδώνουμε με ένα πινέλο). Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και διπλώνουμε στη μέση (σαν βιβλίο).
Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης στο 1/3 της επιφάνειας του φύλλου (όχι μέχρι τις άκρες).
Διπλώνουμε το κάτω μέρος του φύλλου και τις άκρες προς το κέντρο και ρολάρουμε για να φτιάξουμε ένα δεματάκι. Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε άλλα 3 δεματάκια.
Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό ταψί (ή το αλείφουμε με πινέλο), βάζουμε τα ρολά, τα ψεκάζουμε ελαφρώς με λάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε τα δεματάκια με φύλλο κρούστας και θαλασσινά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 2.