ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο ταντούριΚοτόπουλο ταντούρι
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το εξωτικό κοτόπουλο με ρεβύθια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ψεκάζοντας ή αλείφοντας ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την πάστα λεμονόχορτου (ή το τζίντζερ) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε την πάστα ταντούρι (ή το κάρι) και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  6.   Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τα καρότα.
  7. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Βάζουμε τα ρεβύθια και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά. Ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  8. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πιλάφι, κατά προτίμηση από καστανό ρύζι.

Μυστικά

* Η ταϊλανδέζικη πάστα λεμονόχορτου -lemongrass- έχει λεμονίζουσα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Πικάντικη και η ινδική πάστα ταντούρι, φτιάχνεται με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο και συνηθίζεται πολύ στην ινδική κουζίνα. τα εξωτικά αυτά προϊόντα τα αναζητάμε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα, όπως το Wok Shop και το Salamat, αλλά και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ (όπως το ΑΒ), στα ράφια με τα έθνικ τρόφιμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών