ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣChurros με σάλτσα σοκολάταςChurros με σάλτσα σοκολάτας
20' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 7-8

Διαδικασία

Σοκολάτα

  1. Για να ετοιμάσουμε τα εύκολα τσούρος από ψωμί, πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα.
  4. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
  5. Αλείφουμε κάθε λωρίδα ψωμιού με το μείγμα αυγού- γάλακτος από όλες τις πλευρές και την ακουμπάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, γυρνώντας ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μπολ, βάζοντας δίπλα ένα μπολάκι με τη σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών