ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣTorta Mimosa – Τούρτα με κρέμα και λιμοντσέλοTorta Mimosa – Τούρτα με κρέμα και λιμοντσέλο
1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την κρέμα

Για την καραμέλα

Διαδικασία

Καραμέλα

  1. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα καραμελέ ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20-21 εκ.
  3. Πριν κρυώσει και σταθεροποιηθεί, κουνάμε το σκεύος ώστε η καραμέλα να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  3. Αδειάζουμε πάνω στην καραμέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την κρέμα καραμελέ να κρυώσει.
  6. Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαιράκι περιφερειακά της κρέμας, ώστε να την ξεκολλήσουμε από το σκεύος. Με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  7. Επειδή η καραμέλα θα έχει υγροποιηθεί και θα χυθεί πάνω και γύρω από το γλυκό, φροντίζουμε η πιατέλα μας να μην είναι εντελώς επίπεδη, αλλά να έχει ένα μικρό γείσο γύρω γύρω, αλλιώς η καραμέλα θα χυθεί απέξω.

Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT