
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Τεμάχια: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε εύκολο και γρήγορο ψωμί μπίρας αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο μια μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, 3 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο και την μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ελαφρώς υδαρή ζύμη.
- Αδειάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και να ροδίσει.
- Ελέγχουμε αν έγινε με ένα καλαμάκι μπαμπού ή ένα μαχαιράκι που το μπήγουμε στο κέντρο της ζύμης. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».