ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨωμί με μπίρα και μαγιάΨωμί με μπίρα και μαγιά
10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολο και γρήγορο ψωμί μπίρας αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Στη συνέχεια, αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο μια μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, 3 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο και την μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ελαφρώς υδαρή ζύμη.
  4. Αδειάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ραντίζουμε την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και να ροδίσει.
  7. Ελέγχουμε αν έγινε με ένα καλαμάκι μπαμπού ή ένα μαχαιράκι που το μπήγουμε στο κέντρο της ζύμης. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών