20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό, για 7-8 λεπτά.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην (άδεια) κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις δάφνες, τις πατάτες, την ντομάτα, το ξίδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2-3 εκ.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κινόα στις φακές, όταν ολοκληρωθεί το 15λεπτο μαγείρεμά τους, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Πίνουμε ένα φρέσκο Αγιωργίτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών