
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό, για 7-8 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην (άδεια) κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις δάφνες, τις πατάτες, την ντομάτα, το ξίδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2-3 εκ.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κινόα στις φακές, όταν ολοκληρωθεί το 15λεπτο μαγείρεμά τους, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Πίνουμε ένα φρέσκο Αγιωργίτικο.