20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Κομμάτια: 20-25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φανουρόπιτα με μαστίχα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 - 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι, τη ζάχαρη (όλη την ποσότητα), τον χυμό, το νερό, το λικέρ, την κανέλα και την καρυδόψιχα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε τη φανουρόπιτα για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μυστικά
Αν δεν έχουμε λικέρ μαστίχα, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μόνο από το ένα είδος σταφίδας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.