30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 1 κιλό), τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει.
  3. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σος.
  6. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο βασιλικού τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών