30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικού, πρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 1 κιλό), τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει.
  3. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σος.
  6. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο βασιλικού τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών