30'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικού, πρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 1 κιλό), τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σος.
- Περιχύνουμε με το λαδολέμονο βασιλικού τη σαλάτα και σερβίρουμε.