20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 - 3

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κρύα σάλτσα ντομάτας

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τη σόγια με το μέλι.
  5. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αδειάζουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και την κρύα «σάλτσα» ντομάτας και τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών