20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 2 - 3Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κρύα σάλτσα ντομάτας
- Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια σαλάτα με πιπεριές ξεκινάμε την σάλτσα φρέσκιας ντομάτας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
Σαλάτα
- Για τα φασολάκια σαλάτα με πιπεριές και απίθανη «σάλτσα» ωμής ντομάτας, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη σόγια με το μέλι.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και την κρύα «σάλτσα» ντομάτας και τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.