20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα.
- Τα περιχύνουμε αμέσως με το ξίδι και 80 ml από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν (έτσι θα αποκτήσουν απίστευτη νοστιμιά).
- Στο μούλτι χτυπάμε 2 κουτ. σούπας από τα φασόλια μαζί με το ταχίνι, το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι.
- Αδειάζουμε την κρέμα στα φασόλια, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά.