
20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα φιλέτα κοτόπουλο στον φούρνο με πικάντικο γλάσο ροδάκινου, σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαρμελάδα, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τη μουστάρδα και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μισά φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Αλείφουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές με το μείγμα της μαρμελάδας, αφήνοντας λίγο από το μείγμα στην άκρη, γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.
- Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν έως μέσα (κόβουμε σε ένα χοντρό σημείο και ελέγχουμε: δεν πρέπει να υπάρχει ροζέ ψαχνό, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη).
- Παράλληλα, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το τηγάνι όπου σοτάραμε τα φιλέτα και ψήνουμε εκεί τις φέτες ροδάκινου χωρίς λιπαρή ουσία, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Τις βγάζουμε, τις αλείφουμε και αυτές με το μείγμα μαρμελάδας και τις βάζουμε ξανά στο τηγάνι.
- Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μαζί με τα ψητά ροδάκινα και συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.