ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμηςΚοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμηςΘα το φάμε σκέτο παρέα με πράσινη σαλάτα ή θα το κάνουμε ένα λαχταριστό σάντουιτς με τυρί κρέμα και τηγανητές πατάτες.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 5

Διαδικασία

  1. Για τα φιλέτα κοτόπουλου πανέ, αλλά στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό λάδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο (κατά βούληση).
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το νερό, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
  4. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα με τα κράκερ.
  5. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.
  6. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου και, αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
  7. Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντάς τα με βραστό μπρόκολο ή πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα λευκό κρασί με υπόσταση ένα Ασύρτικο βαρελάτο ή ένα Chardonnay περασμένο επίσης ελαφρώς από βαρέλι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών