15'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν.
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τα αμύγδαλα.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρώμης – πρέπει να καλυφθεί καλά.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης με πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας μια σταρένια μπίρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.