ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)
15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τα αμύγδαλα.
  4. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρώμης – πρέπει να καλυφθεί καλά.
  6. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  7. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης με πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας μια σταρένια μπίρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών