15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα - σάλτσα

Διαδικασία

Μαρινάδα-σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  2. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί για 1 - 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κρατάμε λίγη από τη μαρινάδα (περίπου 150 - 200 ml) σε μπολάκι για το σερβίρισμα.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το αγγούρι και με την υπόλοιπη κρύα μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα (μπορούμε να τα αφήσουμε έως 10 ώρες, γι’ αυτό, αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ).

Κοτόπουλο

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αδειάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια.
  3. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και με νουντλς ή αφράτο ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών