ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνιαΦιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια
8' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλετάκια κοτόπουλου λεμονάτα, με δεντρολίβανο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις ροδίσουν από τη μια, τα γυρνάμε από την άλλη και ρίχνουμε και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο ή τη ρίγανη και ένα φλιτζάνι του εσπρέσο (90 ml) νερό και αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Τέλος, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αγοράζουμε και μια μπαγκέτα χωριάτικη.

Μυστικά

Την άλλη μέρα κάνουμε σάντουιτς: Κόβουμε τη μισή μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος, την ψήνουμε λίγο στην τοστιέρα, ραντίζουμε το εσωτερικό της με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Απλώνουμε το κοτόπουλο που περίσσεψε, μαζί με λεπτές φέτες γραβιέρας και 1-2 φύλλα από πράσινη σαλάτα. Αν έχουμε, βάζουμε και 2 φρέσκα μανιτάρια ωμά, κομμένα σε λεπτές φέτες και αλατοπιπερωμένα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών