ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού Όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, πρόκειται για ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιοδιαθεσιμότητας ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και πλήθος ιχνοστοιχείων με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

 

20' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

Διαδικασία

Σάλτσα τσιμιτσούρι

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. (Χωρίς το λεμόνι και το λάδι, η σάλτσα αντέχει στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες. Με το λάδι και το λεμόνι αντέχει 1 μέρα.)

Κοτόπουλο

  1. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το «ψήνουμε» για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές και αγγουράκια.

Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT