20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα το µισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, όλα τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 120 - 140 ml νερό.
- Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίµηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει καλά, βάζουµε το µισό από το υπόλοιπο λάδι (20 ml) και τα 2 φιλέτα κοτόπουλου.
- Μετριάζουµε τη φωτιά και ψήνουµε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά και οµοιόµορφα.
- Προσθέτουµε το µισό µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Βγάζουµε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούµε ζεστό (π.χ. σε ζεστό φούρνο).
- Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας ή ρύζι, µαρουλοσαλάτα και πράσινες ελιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.