20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα το µισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, όλα τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 120 - 140 ml νερό.
  2. Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίµηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει καλά, βάζουµε το µισό από το υπόλοιπο λάδι (20 ml) και τα 2 φιλέτα κοτόπουλου.
  3. Μετριάζουµε τη φωτιά και ψήνουµε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά και οµοιόµορφα.
  4. Προσθέτουµε το µισό µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  5. Βγάζουµε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούµε ζεστό (π.χ. σε ζεστό φούρνο).
  6. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας ή ρύζι, µαρουλοσαλάτα και πράσινες ελιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT