10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοµατίνια, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνουμε.
  3. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και μετά το ξαλμύρισμα να είναι αλμυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου.
  6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοµατίνια.

Ασύρτικο και Μαλαγουζιά θα συνοδεύσουν εξαιρετικά αυτό το πιάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών