10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοµατίνια, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και μετά το ξαλμύρισμα να είναι αλμυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοµατίνια.
Ασύρτικο και Μαλαγουζιά θα συνοδεύσουν εξαιρετικά αυτό το πιάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.