ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικούΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού
40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν λιγότερα «σάλια» κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.
  4. Οι μπάμιες θα «κρατάνε» λίγο. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καταπώς επιθυμούμε - στην περίπτωση αυτή, όμως, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ντοματίνια προς το τέλος. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε.

Ενα κόκκινο ελαφρύ και καλοκαιρινό, Αγιωργίτικο, χαρμάνι Cabernet - Merlot, Κοτσιφάλι - Μανδηλαριά...

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών