ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με κρεμμυδάκια και λιαστά βερίκοκα, μια συνταγή της Εύης ΒουτσινάΚοτόπουλο με κρεμμυδάκια και λιαστά βερίκοκα, μια συνταγή της Εύης Βουτσινά
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
  3. «Σβήνουμε» με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 500 ml βραστό νερό.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει και το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σερβίρουμε, το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Το κοτόπουλο ακολουθεί το πέστο βασιλικού σε ένα ποτήρι λευκή παγωμένη Μαλαγουζιά.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών