15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
- «Σβήνουμε» με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 500 ml βραστό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει και το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.
Το κοτόπουλο ακολουθεί το πέστο βασιλικού σε ένα ποτήρι λευκή παγωμένη Μαλαγουζιά.