30'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: Για 1 ταψί 30-32 εκ.Διαδικασία
- Για τη γαλατόπιτα, βάζουμε το γάλα σε ευρύχωρη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην «πιάσει» στον πάτο του σκεύους.
- Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το αλεύρι, σε δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να δέσει σε κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα για τη γαλατόπιτα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά.
- Τέλος ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Για τη γαλατόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκ. και αδειάζουμε εκεί την κρέμα, στρώνοντάς την ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε τη γαλατόπιτα για 40-50 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.