30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: Για 1 ταψί 30-32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για τη γαλατόπιτα, βάζουμε το γάλα σε ευρύχωρη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην «πιάσει» στον πάτο του σκεύους.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το αλεύρι, σε δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να δέσει σε κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα για τη γαλατόπιτα να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά.
  6. Τέλος ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Για τη γαλατόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκ. και αδειάζουμε εκεί την κρέμα, στρώνοντάς την ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα για 40-50 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών