20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 30 - 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Με το μισό βούτυρο και το μισό αλεύρι βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.
  3. Aνακατεύουμε τα ψιλοσπασμένα αμύγδαλα και το ρύζι.
  4. Σκορπίζουμε στο ταψί το μείγμα αμυγδάλου-ρυζιού ομοιόμορφα, καλύπτοντας όλο τον πυθμένα του, και το πιέζουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας να κολλήσει όσο γίνεται.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα δύο είδη γάλακτος, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγη από την κανέλα και τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα στο ταψί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
  7. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να σφίγγει η κρέμα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  9. Την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα και το αμύγδαλο φιλέ, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών