Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή πατάτες βραστές. Κι ένα ωραίο κοκκινέλι!
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Διαδικασία
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (αν το χρησιμοποιήσουμε).
- Εκεί σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό το σκόρδο, μετά το πετάμε και στη συνέχεια στην ήδη αρωματισμένη λιπαρή ουσία τηγανίζουμε ελαφρώς το ψάρι (σε δύο δόσεις), για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε στο σκεύος τις ντομάτες, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί και μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το ψάρι για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και να πάρει τα αρώματα της σάλτσας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με: Tο κόκκινο κρασάκι του μαγειρέματος, που θα σας συνιστούσα να είναι μια ωραία Γουμένισσα.
- Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα λευκό με καλό σώμα περασμένο από βαρέλι.