ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι πλακίΨάρι πλακί
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γαλέο μαγειρευτό με ελιές, αρχικά βάζουμε, σε μια ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο (αν το χρησιμοποιήσουμε).
  2. Εκεί, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό το σκόρδο, μετά το πετάμε.
  3. Στη συνέχεια, στην ήδη αρωματισμένη λιπαρή ουσία τηγανίζουμε ελαφρώς τον γαλέο (σε δύο δόσεις), για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Με τρυπητή κουτάλα τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  5. Προσθέτουμε στο σκεύος τις ντομάτες, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί και μισό ποτήρι νερό.
  6. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα για 10 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τον γαλέο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και να πάρει τα αρώματα της σάλτσας.
  8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τον γαλέο μαγειρευτό με ελιές.

Το κόκκινο κρασάκι του μαγειρέματος, που θα σας συνιστούσα να είναι μια ωραία Γουμένισσα. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα λευκό με καλό σώμα περασμένο από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών