Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή πατάτες βραστές. Κι ένα ωραίο κοκκινέλι!

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (αν το χρησιμοποιήσουμε).
  2. Εκεί σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό το σκόρδο, μετά το πετάμε και στη συνέχεια στην ήδη αρωματισμένη λιπαρή ουσία τηγανίζουμε ελαφρώς το ψάρι (σε δύο δόσεις), για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  4. Προσθέτουμε στο σκεύος τις ντομάτες, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί και μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το ψάρι για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και να πάρει τα αρώματα της σάλτσας.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με: Tο κόκκινο κρασάκι του μαγειρέματος, που θα σας συνιστούσα να είναι μια ωραία Γουμένισσα.
  8. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα λευκό με καλό σώμα περασμένο από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών