Η σάλτσα σε αυτό το πιάτο πρέπει να είναι πηχτή, καυτερή και γλυκιά, οπότε βεβαιωνόμαστε ότι το γουόκ μας είναι αρκετά καυτό, έτσι ώστε να απορροφηθεί το γάλα καρύδας όταν το ρίξουμε στο σκεύος.

15' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ και σοτάρουµε την ξηρή πάστα κάρι, ανακατεύοντας συνεχώς σε µέτρια φωτιά για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
  2. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη από φοίνικα και µαγειρεύουµε για µερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε τις γαρίδες και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν οι γαρίδες. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Μεταφέρουµε σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και γαρνίρουµε µε φύλλα βασιλικού και τσίλι. Συνοδεύουµε µε απλό, λευκό ρύζι.
  3. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών