Οι γαρίδες-τίγρεις εκτρέφονται ευρέως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα. Μπορούμε, ωστόσο, να βάλουμε διάφορα είδη γαρίδας, ανάλογα με το ποιες έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτή η συνταγή περιέχει αρκετό σκόρδο, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ωραίες, φρέσκες και γλυκές σκελίδες, για την καλύτερη δυνατή γεύση.

25' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή έναν µικρό πολυκόφτη, κοπανίζουµε ή χτυπάµε τα κοτσάνια κόλιανδρου και το σκόρδο µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά, αλλά να µη λιώσουν. Προσθέτουµε τους κόκκους πιπεριού και κοπανίζουµε ξανά.
  2. Σε ένα άλλο µικρό µπολ ανακατεύουµε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού και τη ζάχαρη.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τον πολτό µε τον κόλιανδρο για 1-2 λεπτά ή µέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά και να βγάλει τα αρώµατά του. Προσθέτουµε τις γαρίδες και το µείγµα µε τη σάλτσα σόγιας και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ακόµα ή µέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού και φέτες τσίλι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
  4. * σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών