Τις προτείνουν με περηφάνια τις γαρίδες που φτιάχνουν με τη λευκή σαλτσούλα, τέλεια για να βουτάς ψωμί. Είναι μία από τις σπεσιαλιτέ τους και από τα πιο ευπώλητα του μαγαζιού.

25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 - 3

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο, μέχρι οι γαρίδες ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατίζουμε και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με πηχτή σαλτσούλα.
  5. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών