![Γαρίδες σαγανάκι με ντοματίνια και ούζο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/garides-saganaki-gastronomos-1-420x560.jpg?v=1671554983)
25'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2 - 3Διαδικασία
- Για τις γαρίδες σοτέ ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο, μέχρι οι γαρίδες ίσα να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατίζουμε και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με πηχτή σαλτσούλα.
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.