ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανόΓαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό
25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2 - 3

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες σοτέ ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο, μέχρι οι γαρίδες ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατίζουμε και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με πηχτή σαλτσούλα.
  5. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών