Αντιμετώπισέ το όπως θες: και ως μεζέ το τρως και ως πλήρες γεύμα αν το συνοδεύσεις με ψωμί και σαλάτα.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Αν διαθέτουμε μαντολίνο, λεπτοκόβουμε το φινόκιο με αυτό.
  4. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  6. Στρώνουμε τις γαρίδες στο ταψάκι και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς, όμως, να στεγνώσουν.
  7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε λίγο τα κεφάλια των γαρίδων ώστε τα νόστιμα ζουμιά που θα βγουν να ανακατευτούν με τα υγρά του ταψιού.
  8. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του ταψιού σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές και συνοδεύουμε με ψωμί (θα μας χρειαστεί για τα υγρά του φαγητού) και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών