ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κρασάτεςΓαρίδες κρασάτες στον ταβά από τη Σμύρνη
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γαρίδες στο τηγάνι με κολοκυθάκια, κρασί και κάρι, αρχικά αφαιρούμε, με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα, το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  3. Βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι, αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Εν συνεχεία, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
  6. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένες με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών