15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι το μαύρο εντεράκι στη ράχη τους.
- Αφήνουμε άθικτες τις ουρές και, αν θέλουμε, για νοστιμιά, αφήνουμε και τα κεφάλια.
- Βάζουμε τις γαριδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το λάδι και αμέσως τις γαρίδες.
- Τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το τσίλι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και 2 κουταλιές νερό και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι.
- Αν είναι με τα κεφάλια, ψήνουμε για άλλο 1-2 λεπτά πιέζοντας τα κεφάλια ώστε να βγάλουν τα νόστιμα υγρά τους στο τηγάνι, αλλιώς τις βγάζουμε μετά από 1-2 ανακατέματα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε με ρύζι λευκό.