Πικάντικες, καυτερές, τέλειες.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι το μαύρο εντεράκι στη ράχη τους. Αφήνουμε άθικτες τις ουρές και, αν θέλουμε, για νοστιμιά, αφήνουμε και τα κεφάλια. Βάζουμε τις γαριδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και αμέσως τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το τσίλι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και 2 κουταλιές νερό και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι. Αν είναι με τα κεφάλια, ψήνουμε για άλλο 1-2 λεπτά πιέζοντας τα κεφάλια ώστε να βγάλουν τα νόστιμα υγρά τους στο τηγάνι, αλλιώς τις βγάζουμε μετά από 1-2 ανακατέματα. Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και αποσύρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: Ρύζι λευκό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών