Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικότερες γαρίδες της αγοράς, χωρίς να χάσουμε σε άρωμα και γεύση!

30' προετοιμασία
4' Ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 4 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 - 40 γρ.
  6. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών