Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικότερες γαρίδες της αγοράς, χωρίς να χάσουμε σε άρωμα και γεύση!
30'
προετοιμασία
4' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 4'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 - 40 γρ.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.