Οι τηγανίτες αυτές γίνονται είτε με ψιλοκομμένες κανονικές γαρίδες είτε με τις πολύ μικρές γαριδούλες που αλιεύονται στην Ανδαλουσία. Είναι μια απλή αλλά σημαντική προσθήκη σε οποιαδήποτε ποικιλία μεζέδων, μπορεί όμως να συνοδεύσει και ένα απεριτίφ πριν από το δείπνο.
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Οι τηγανίτες αυτές γίνονται είτε µε ψιλοκοµµένες κανονικές γαρίδες είτε µε τις πολύ µικρές γαριδούλες που αλιεύονται στην Ανδαλουσία. Είναι µια απλή αλλά σηµαντική προσθήκη σε οποιαδήποτε ποικιλία µεζέδων, µπορεί όµως να συνοδεύσει και ένα απεριτίφ πριν από το δείπνο.
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 20 - 24 τμχ.
Διαδικασία
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα αλεύρια µε την πάπρικα. Κάνουµε µια τρύπα στη µέση του µείγµατος, ρίχνουµε τα χτυπηµένα αυγά και αναµειγνύουµε αργά. Προσθέτουµε περίπου 60 ml νερό και ανακατεύουµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα απαλό κουρκούτι. Ρίχνουµε τα κρεµµυδάκια, τον µαϊντανό και τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουµε καλά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε το µείγµα σε θερµοκρασία δωµατίου για 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε, σε δόσεις, 1/2 κουταλιά της σούπας από το µείγµα στο τηγάνι και πατάµε ελαφρώς µε το κουτάλι για να πλατύνει. Τηγανίζουµε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει. Βγάζουµε τους κεφτέδες από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαµβάνουµε µέχρι να τελειώσει το µείγµα.
Δοκιµάζουµε το αλατοπίπερο (αν χρειαστεί, προσθέτουµε από πάνω) και σερβίρουµε µε τις φέτες λεµονιού.