ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαναπεδάκια με πατέ γαρίδαςΚαναπεδάκια με πατέ γαρίδας Οι τηγανίτες αυτές γίνονται είτε µε ψιλοκοµµένες κανονικές γαρίδες είτε µε τις πολύ µικρές γαριδούλες που αλιεύονται στην Ανδαλουσία.

20' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: 20 - 24

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γαριδοτηγανίτες, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα µπολ. τα αλεύρια µε την πάπρικα.
  2. Στη συνέχεια, κάνουµε µια τρύπα στη µέση του µείγµατος και ρίχνουµε τα χτυπηµένα αυγά και αναµειγνύουµε αργά.
  3. Προσθέτουµε περίπου 60 ml νερό και ανακατεύουµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα απαλό κουρκούτι.
  4. Ρίχνουµε τα κρεµµυδάκια, τον µαϊντανό, τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουµε καλά.
  5. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε το µείγµα σε θερµοκρασία δωµατίου για 30 λεπτά.
  6. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  7. Ρίχνουµε, σε δόσεις, 1/2 κουταλιά της σούπας από το µείγµα στο τηγάνι και πατάµε ελαφρώς µε το κουτάλι για να πλατύνει.
  8. Τηγανίζουµε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζουµε τις γαριδοτηγανίτες από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  10. Επαναλαµβάνουµε µέχρι να τελειώσει το µείγµα.
  11. Δοκιµάζουµε το αλατοπίπερο (αν χρειαστεί, προσθέτουµε από πάνω) και σερβίρουµε, τις γαριδοτηγανίτες, µε τις φέτες λεµονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT